ataxia_image

Ce este ataxia ?

Ataxie este numele dat unui grup de tulburari neurologice care afecteaza echilibrul , coordonarea , și vorbirea . Există mai multe tipuri diferite de ataxie , care pot afecta oamenii in diferite moduri .

Cine poate avea ataxie ?

Oricine de orice vârstă poate avea ataxie , dar anumite tipuri sunt mai frecvente în anumite grupe de vârstă . De exemplu , persoanele cu ataxie Friedreich sunt de obicei diagnosticate în copilărie sau adolescență .

Câți oameni au ataxie ?

Ataxiile sunt condiții rare . Estimările din studii recente spun că există cel puțin 10.000 de adulti si în jur de 500 de copii, în Marea Britanie , cu o ataxie progresivă .

Există tratament ?

Unele forme de ataxie sunt tratabile , dar , în cele mai multe cazuri nu exista inca nici un tratament . Sprijinim cercetarea și depunem toate eforturile noastre în încercarea de a găsi tratamente pentru ataxii .

Care sunt cauzele ataxiilor ?

Exista mai multe cauze diferite pentru ataxie . Este important de reținut că ataxia este un simptom și poate să apară ca rezultat al diferitelor condiții de bază . Ea poate apărea, de asemenea din cauza traumelor la nivelul capului sau intoxicații . Multe ataxii sunt moștenite și cauzate de defecte in anumite gene .
Cea mai frecventă ataxie progresiva mostenită este ataxia Friedreich . Sunt în curs cercetari pentru a identifica alte gene care cauzează ataxii cerebeloase și a descoperi modul în care acestea își exercită efectele . Cu toate acestea , există încă mulți oameni care nu au un diagnostic specific pentru ataxiile lor moștenite . Acești oameni vor fi diagnosticați ca având ataxie cerebeloasă idiopatică . Există mulți cercetători care se concentrează pe găsirea de noi gene si noi tipuri de ataxii.

Articol inspirat de pe : Ataxia UK
Distribuie să afle lumea !