2lasuta

REDIRECȚIONEAZĂ 3.5%

Prin formularul 230 puteti sa redirecţionati 3.5% din impozitul anual catre un ONG. Directionarea a 3.5% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie. Daca dumneavoastra nu redirectionati suma de 3.5% catre o fundatie / asociatie ea va fi in continuare administrata de catre stat!

ACEASTA SUMĂ NU REPREZINTĂ O DONAȚIE SAU SPONSORIZARE, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta.

De ce sa redirectionez 3.5% ?
• nu va costa nimic!
• contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al dumneavoastra!
• va puteti asigura ca acesti bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala.
• puteti ajuta oameni in nevoie directionand 3.5% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!

Formularul 230

Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul precedent catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private. 2% se aplica la impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, din castigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen. Aceasta donatie nu costa nimic contribuabilul! Doar un formular de completat si depus la ANAF pana la data de 15 martie 2019 sau predat asociației pana la data de 10 martie 2019.

Descarcă formularul D230

După ce salvați fișierul, îl imprimați si completați după cum urmează :
– la punctul I , completați cu datele dvs.
– la punctul II nu trebuie să scrieți nimic, este deja completat cu datele Asociației pentru Friedreich
– semnați in câmpul „Semnatură contribuabil”
– nu completați câmpul „Data” , acela este rezervat organului fiscal
– după ce ați completat formularul, aveți două opțiuni. Fie îl depuneți la administrația fiscală de care aparțineți, fie îl predați asociației, personal sau prin poștă.

Formularul 200

Daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) completati Declaratia 200 (punctul III).
Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2019, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Distribuie să afle lumea !